Boerderij

Koffie bij Kampeerboerderij de Straat-hof Taart bij Kampeerboerderij de Straat-hof Kampeer bij Kampeerboerderij de Straat-hof

0C104F31-0FCE-48DE-AADF-DD8ACDBEEDF2.JPEG1956B074-199E-446F-BC51-4A6AF3DEC85F.JPEG 27DFB120-CEF5-40B1-A8BC-EFD7635F7232.JPEG 

IMG_1235.jpgEA80F59D-86C8-4E46-9069-D0D195D5996F.JPG0FB7C009-7E14-4508-8AF0-DC3167C83131.JPEG

Boerderij de Straat-Hof

Logeren - kamperen - recreëren op een echte boerderij

De derde generatie Straathof boert hier. De inmiddels overleden ouders van Aad zagen al veel veranderen in het boerenbedrijf. De werkmethoden veranderden maar wat hetzelfde blijft is de continue zorg voor vee en gewas. Onder alle weers- en marktomstandigheden.

Bij de Straat-Hof bent u op het juiste adres wanneer u op zoek bent naar een fijne familie kampeer/logeer boerderij of bijzondere vergader/ educatie/trainings locatie, ervaar de gezelligheid op een echte boerderij in het noorden van “ het Groene Hart ”.  

Het leven op de boerderij willen wij graag met u delen en dit is mogelijk op verschillende manieren.

Op onze boerderij exploiteren we naast de veehouderij een camping en een Herberg voor logies en B&B waar het genieten is voor jong en oud. Het kampeerveld biedt plaats voor ca. 40 kampeermiddelen en de Herberg kan tot 22 gasten een slaapplaats bieden verdeeld over verschillende verblijven.

Er is ook een heuse indoor boerderij waar kinderen heerlijk kunnen spelen in de stal waar ook onze dieren verblijven. Hierdoor is een verblijf op de boerderij ook bij slecht weer een belevenis !            

De Boerencamping is van 1 april tot 1 oktober geopend

Herberg de Oude stal heeft 22 slaapplaatsen verdeeld over 2 gezinsverblijven, een 2 persoons studio en een 2 persoons B&B kamer. Alle ruimten zijn met elkaar te koppelen of juist af te sluiten tot aparte ruimten.

Herberg de oude stal ,camperplaats het Buiten-Hof en Polderzicht ,zijn het gehele jaar door geopend !

Er is volop speelgelegenheid voor de kleintjes op het veld en op de boerderij. Met een vakantie op boerderij de Straat-Hof neemt u een kijkje in het boerenleven , maak je kennis met de dieren en hun leven op de Boerderij. Boer Aad & Petra staan er altijd voor open vragen te beantwoorden en een handje meehelpen is zeker toegestaan! Tijdens de schoolvakanties zijn er regelmatig leuke activiteiten voor onze gasten . Er is een gezellig Boerenterras en horecaruimte waar allerlei heerlijkheden uit eigen keuken worden geserveerd. Van juli tot 1 oktober is er ook een een heus Maisdool-hof voor bezoekers.

De gezellige Herberg"de Oude Stal" met familie/groepsverblijfsruimten "de Pinkenhof" "de Koeien-Hof" studio "de kalver-Hof" en B&B kamer "het Boerenbed" ,vergader/trainingsruimte Skybox "het Hoefgat" en ons restaurantje "de Barg" bieden u de mogelijkheid om te vergaderen educatief bezig te zijn of een lunch/diner/receptie te geven op onze locatie. Je kunt bij ons zelfs een meerdaags training event inclusief overnachten met een groep bespreken. 

Onze koeien

Op het bedrijf verblijft een kleurrijk koppel koeien die allen een verhaal hebben, zoals Lola onze oudste koe die hier haar oude dag mag slijten, Helga die tot haar puberleeftijd vrij rondliep op de boerderij en sliep onder het slingertouw een koppel koeien van het ras lakenvelder welke tot zeldzame runderrassen behoren. Sinds december 2020 zagen wij ons genoodzaakt om te stoppen met melkvee een heel grote stap die om verschillende redenen gezet moest worden. Onze koeien lopen vrij rond in de stal,zomers deels in de wei. In de stal laten zij zich graag masseren en hun haren kammen door een elektrische borstel, en liggen ze te chillen op heuse waterbedden. De staldeuren staan op de Straat-Hof altijd open en voel je vrij onze koeien te aaien en of hun voer aan te vegen. Wie weet ontdek je een kalvende koe? In iedere burger schuilt wel een boer of boerin. 

Van kalf tot koe

De kans is groot dat er een kalfje geboren wordt gedurende jouw verblijf hier op de Straat-Hof, dan mag iedereen komen kijken! De kalfjes die er geboren worden, mogen allen bij hun moeder blijven en worden gezoogd tot zij daar te oud voor worden.

De dieren op de Straat-Hof

Op de Straat-hof wonen een heleboel dieren zoals  koeien en kalveren, waarvan Lola de koe en Helga en de Lakentjes de meest bekenden zijn, de pony Annie, de alpaca's Lodewijk de Bruin en Josephine de Wit , de ezels Mathilde en Gertrude (Alf) ,minivarkentjes Mien en Koos Dobbelsteen, een aantal konijnen , eenden , kippen, Brum de kater en niet te vergeten Aagje, Pien en Kado onze nieuwsgierige geiten en het huishondje Sjaan.

De Straat-Hof dieren zijn heel aaibaar en vriendelijk !

Kamperen bij de boer…

Kampeerboerderij de Straat-Hof is in 1996 ontstaan en biedt 40 kampeerplaatsen die zijn voorzien van elektra. De camping is opgedeeld in 5 delen: Binnen-Hof links, Binnen-Hof rechts, Boerlevaar Noord, Boerlevaar Zuid en PolderZicht. De laatstgenoemde ook uitermate geschikt voor een verblijf met een camper. Wij streven ernaar het kampeerveld mooi groen en begroeid te houden. Om dit te bereiken is het niet toegestaan met de auto het veld op te rijden. We rijden zelf uw caravan op het veld en voor campers hebben wij verharde plaatsen. Uw bagage kunt u in stijl naar de caravan brengen; met de daarvoor bestemde kruiwagens.

Bij kampeerboerderij de Straat-Hof kampeert u op een modern veebedrijf. U kunt op verschillende manieren in contact komen met het boerenleven. Als u de camping afloopt bevindt u zich meteen al op de boerderij. Daarnaast ziet u de meeste dagen van de zomer, de koeien in het naastgelegen weiland lopen.

Op het bedrijf is het ook mogelijk zelf kennis te maken met het werk op de boerderij. Zo kunnen wij ook altijd wel hulp gebruiken bij het voeren van de dieren of met het ophalen van de koeien uit het weiland.

 de Straat-Hof is de plek waar je echt kunt ont-moeten

Contactgegevens

Kampeerboerderij de Straat-Hof
Willem van der Veldenweg 57
2451 BB Leimuiden
info@straat-hof.nl
06 - 53 86 46 86

Facebook

 
 


App_Store_web.png Play_Store_web.png