Over de Straat-Hof: De derde generatie in de polder!

Boerderij de Straat-Hof is de plek van de derde generatie familie Straathof. Het ligt in de Groote Heilige Geest Polder ruim vijf meter onder de zeespiegel. In de polder dus! Vier dochters zijn daar geboren en waaierden uit naar de stad, maar ook naar het platteland waar zij hun eigen dieren houden en leven leiden.

Er is door opa Straathof en later door de ouders van Aad hard gewerkt. Zij molken koeien met de hand, maakten kaas en brachten hun gezinnen groot. Aad heeft met een brede kijk op de samenleving de boerderij gaandeweg meer en meer gedeeld met recreatieve gasten.

Groen uitzicht dankzij koeien

Zo werd in 2020 besloten de veestapel op een kleinere schaal te gaan doen. De Lakenvelderkoeien die er zijn onderhouden het grasland en daarmee uw groene uitzicht. Zodra er meer gasten kwamen werd duidelijk dat dit met meer mensen moest worden gerund.

Vandaag de dag kun je stellen dat Boer Aad samen een team van capabele en gastgerichte mensen de Straat-Hof runt. Onze jarenlange ervaring levert mooie belevingen op en sterkt ons in de overtuiging dat de grote groene ruimte er is voor ons allen. Respectvol omgaan met elkaar, onze dieren en het groen stelt ons in staat om dat nog vele jaren te blijven doen.

Een warm welkom dus!

Openingstijden

Openingstijden

Onze B&B Herberg de Oude stal en vergader en trainingslocatie het Hoefgat zijn het gehele jaar geopend.

De sanitair ruimte en afwaskeet op de Straat-Hof zijn tot 1 november open en van 1 november tot 1 april is er een sanitaire voorziening in de grote stal beschikbaar.

Onze gasten mogen uitsluitend bezoek op hun kampeerplek ontvangen wanneer deze bij ons aangemeld worden.

Onze horecavoorziening de Barg waar wij op ons boerenterras en in ons restaurant o.a. koffie, thee, dranken, taart, koek, ijs, tosti en frites verkopen, is ook voor onze gasten geopend tijdens schoolvakanties en daarbuiten voor geplande/gereserveerde events.

Wij hopen jullie spoedig te begroeten op de Straat-Hof en zullen er alles aan doen het jullie naar de zin te maken

 

 

Nieuwe website live!

Afgelopen maanden zijn we druk beziggeweest met onze nieuwe website. We hebben geprobeerd om de sfeer van boerderij De Straat-Hof...

Lees meer

Openingstijden

Onze B&B Herberg de Oude stal en vergader en trainingslocatie het Hoefgat zijn het gehele jaar geopend. De sanitair ruimte...

Lees meer